Madrid l’única gran capital europea fora de la llista de Patrimoni Mundial de l’UNESCO.”

Si be Espanya es el tercer país con més bens culturals i naturals protegits (45, en total) darrera Italia e India. Ens els darrers 35 anys cap edifici o espai de la capital espanyola a estat proposat com a candidat de la UNESCO a aquesta llista. Segons els experts no hi ha cap interès de las autoritats locals i autonòmiques en promoure els llocs ni forma part de que Madrid tingui un lloc en la llista de la UNESCO.

Per a Miquel Angel Troitiño  catedràtic de Geografía Humana en la Complutense ha dit  “En España ha habido una carrera por tener muchas cosas, las comunidades han presionado, pero a veces han primado más las motivaciones turísticas que las patrimoniales“.

Per altra banda Alvaro Bonet, Vicepresidente de Madrid de Ciudadanía i Patrimonio, es una entitat que agrupa a una vintena d’associacions i que en messos recents a denunciat la destrucció i el abandonament i el perill d’abandonament de alguns edificis emblematics, com la Casa Guzmán, el taller de artillería o las cocheras de cuatro caminos. També han declarat que la ciutat pateix deixadesa i ofereix un aspecte cutre.

El País

12.03.2017

Autor: historiacontemporaniauib

Profesor de Historia de la UIB

%d bloggers like this: